12314567.png

NOTARISKANTOREN GAAN SAMENWERKEN MET NOBILEX

Nobilex is een softwareleverancier die met een borgstelling van de KNB in het leven is geroepen. De stichting van notarissen voor notarissen heeft gedurende de ontwikkeling samengewerkt met notariskantoren. Nu Nobilex is uitgerold bij de eerste notariskantoren gaat de organisatie een nieuwe fase in. “In de opstartfase hebben we ons gericht op het bouwen van een goede basis, nu die er is richten we ons op innovatie” zegt Rob van Weeghel, directeur bij Nobilex.

Er is een gebruikersgroep gevormd die samen met Nobilex nadenkt over gewenste functionaliteiten. De groep komt nu virtueel bij mekaar, maar in de toekomst is het de bedoeling dat er gebruikersdagen worden georganiseerd. De samenwerking gaat verder dan inspraak in softwareontwikkeling alleen legt Van Weeghel uit: “We zien dat gebruikers nu ook samenwerken in het ontwikkelen on onderhouden van modellen.” Voor kleine kantoren blijkt het vaak een enorme klus om modellen up-to-date te houden. Door de samenwerking van gebruikers kan kennis worden uitgewisseld.

In de nabije toekomst wordt er ook samengewerkt op het gebied van Business Intelligence. “Een aantal van onze klanten heeft ons gevraagd om hun databases met managementinformatie aan elkaar te ontsluiten. Hierdoor kan met een business intelligence oplossing zoals Microsoft PowerBI een referentie set worden getoond. Een kantoor heeft daardoor niet alleen inzicht in hoe het kantoor presteert ten opzichte van eerdere periodes, maar ook ten opzichte van vergelijkbare kantoren op dat moment.

Door aan te sluiten bij Nobilex krijgt een notariskantoor dus niet alleen moderne notariële software, maar neemt het ook deel in een ecosysteem van kantoren die samen vooruit willen. Wilt u meer weten over Nobilex? Neem vrijblijvend contact met ons op.